fb
Top
Image Alt
Beatriss Blog

AquaBeauty

Beneficiile Acidului Piroglutamic Sodium PCA, ingredientul minune din natura!De ce produsele Almost 1.618 le contin si ce beneficii aduc pielii?

Hello dragelor!Azi vreau sa povestim despre un ingredient des intalnit in toata gama de produse Almost 1.618, si anume un derivat al acidului piroglutamic, Sodium PCA. Ce este, ce beneficii aduce pielii, exista vreun risc in utilizarea lui?Va raspund chiar acum!

Ce este Acidul Piroglutamic,  Sodium PCA?

Este un ingredient minune din natura, derivat de aminoacizi, o versiune a acidului piroglutamic. Este un agent de hidratare natural obtinut din plante,fructe si uleiuri.Este un umectant care face parte din compozitia pielii in mod natural ,dar care scade odata cu inaintarea in varsta.

Produsele de ingrijire a pielii care contin Sodium PCA sunt menite sa suplimenteze cantitatile pierdute, astfel ne putem bucura de o piele supla si hidratata, de o epiderma sanatoasa, indiferent de varsta.

Care sunt beneficiile Acidului Piroglutamic, Sodium PCA aduse pielii?

  • Are proprietati umectante si hidratante
  • Calitate anti-imbatranire
  • Protejeaza bariera pielii
  • Trateaza cu succes eczema
  • Controleaza inflamatia

Natura sa higroscopica ii permite sa atraga umezeala din mediul inconjurator si sa pastreze hidratarea pielii. Sodiu PCA adauga pielii factorul natural de hidratare (NMF),  care constă din componente precum acid lactic, zahăr, proteine si aminoacizi. Aceste lipide gasite in mod natural si in piele, mentin sanatatea si hidratarea ei.

Pielea pare supla si hidratata, datorita epidermei sanatoase.
De ce? Pentru ca Sodium PCA intra efectiv în stratul superior al pielii și-si transmite beneficiile straturilor interioare. Studiile au demonstrat ca produsele de ingrijire a pielii care contin minim 2% de Sodium PCA pot reduce in mod deosebit uscaciunea si deshidratarea pielii.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19469932/

Evident, concentratia, formularea produsului si sursa din care a fost extrasa Sodium PCA fac diferenta. Produsele Almost 1.618 sunt certificate UltraGreen, au ingrediente organice si nu contin chimicale, prin urmare sunt alegerea ideala.

De ce spun ca are calitati anti-imbatranire?

Pentru ca suplimenteaza aminoacizii si umectantii pe care organismul nostru nu le mai produce in cantitate suficienta odata cu inaintarea in varsta. Atrage si blocheaza apa in tesuturi (nu doar in stratul superficial al pielii) umpland astfel liniile fine cauzate de deshidratare.
Sodium PCA este un ingredient crucial in indeplinirea sarcinilor din regiunea intracelulara a pielii. Impiedica pierderea apei de catre celulele pielii si astfel protejeaza functia barierei cutanate.

Sodium PCA ajuta la formarea lipidelor intercelulare care mentin celulele unite si interconectate.

Sodium PCA previne pierderea apei din tesut si protejeaza pielea de bacterii si alergeni.

Beneficiile Acidului Piroglutamic Sodium PCA!

Eczema este o afectiune a pielii caracterizata prin roseata, mancarime, descuamare, inflamatie si/sau iritatie. Un studiu pilot a examinat rolul antiinflamatoarelor botanice pentru eczeme ușoare până la severe. A concluzionat că Sodium PCA combinat cu alte ingrediente de protecție al barierei cutanate (allantoina, panthenol ,ceramide, fitosfingozina, niacinamide, acid hialuronic) prezintă rezultate eficiente.

A contribuit la reducerea simptomelor eczemei cum ar fi inflamatia, rugozitatea și mancarimea. De asemenea, a imbunatatit aspectul general al pielii. După 2 saptamanii de utilizare regulata, a redus simptomele cu 79% și a crescut nivelul de hidratare cu 44%.

Este sigura folosirea Sodium PCA in produsele cosmetice?

Sodium PCA functioneaza excelent asupra inflamatiei . Protejeaza microflora pielii, primul sistem de aparare impotriva agentilor patogeni si toxine. In acest mod ajuta la prevenirea si controlul inflamatiei.

Grupul de experți al EWG (Environmental Working Group) a evaluat siguranța Sodium PCA, potrivit studiului riscul de cancer, toxicitate asupra functiei de reproducere si imunotoxicitate de la Sodium PCA este egal cu 0, deci inexistent. https://www.ewg.org/skindeep/ingredients/706151-SODIUM_PCA/

O alta evaluare a Sodium PCA de catre expertii în cosmetica a declarat Sodium PCA ca un ingredient sigur de utilizat în produsele de ingrijire a pielii. Dupa efectuarea testelor clinice, au ajuns la concluzia ca este un ingredient nesensibilizant si nu provoaca iritarea pielii.

Produse Almost care contin Sodium PCA:

98% NMF+Betain Sodium PCA Natural Face Toner Almost1.618

98% NMF+Betain Sodium PCA Natural Face Toner Almost1.618

98% NMF BETAIN+SODIUM PCA NATURAL FACE TONER 100ML

Beneficiile acidului piroglutamic Sodium PCA

Beneficiile acidului piroglutamic Sodium PCA in skincare

80% NMF+SQUALANE NATURAL FACE CREAM 30 ML

Beneficiile acidului piroglutamic Sodium PCA

Beneficiile acidului piroglutamic Sodium PCA

KAOLIN CLAY MASK CREAM 35GR

Take care of your skin,you only have one face!

Beatriss S.

Post a Comment

v

Din pasiune pentru skincare.

ARTICOLE